Acıbadem Petek Temizleme

Petek temizliğinde öncü firmalardan biri olan Ekip Tesisat, kullandığı teknoloji sayesinde kalıcı çözümler üretmektedir. Peteklerin üstü ısınmıyor,  peteklerin altı ısınmıyor ya da bazı petekler ısınıp bazıları ısınmıyor fark etmez, Ekip Tesisat ile iletişime geçerseniz her türlü petek sorunuzu çözüme kavuşturuyoruz.

Acıbadem Petek Temizleme

Peteklerin Altı Isınmıyor

Kombiden gelen sıcak su peteklere aktarılır. Petekler, suyun ısısını dışarı yansıtarak ortamın ısınmasını sağlar. Su, petek içinde turunu tamamlayınca soğumuş olur ve ısınmak için kombiye geri döner. Bu olay kombi açık olduğu sürece devam eder.

Boruların içindeki su kapalı bir ortamdadır. İstisnai durumlar dışında, dışardan su girmez veya dışarı su çıkmaz. Kapalı ortamdaki su zamanla kireçlenir. Kireç, borulara ve peteğe yapışır. Petek içinde suyun devir daimi sırasında aşınma meydana gelir. Aşınmanın etkisi ile balçık oluşur. Zamanla bu kireç ve balçık petek dibine çöker.

Peteklerin içinde ufak kanallar bulunur. Su bu kanallardan geçerek ısısını verir ve kombiye gider. Petek dibinde balçık biriktiği zaman, su bu kısımdan geçemez. Suyun geçemediği kısımlarda petek soğuk olur. Bu nedenle peteklerin üstü ısınıyor altı ısınmıyor.

Peteklerin Üstü Isınmıyor

Radyatörler içinde hiç hava bulunmaz. Kombiden gelen su vardır. Bazı nedenlerden dolayı, peteklerin içine hava girebilmektedir. Peteğin içine giren hava, sudan daha hafif olduğu için peteğin üst kısımlarında birikir. Kombiden peteğe su geldiği zaman, peteğin üst kısmında hava bulunduğu için o kısımlara ulaşmaz. Bu nedenle peteklerin altı ısınıyor üstü ısınmıyor sorununu meydana getirir.

Bunun çözümü basittir. Peteklerin havasını alırsanız, petek düzgün olarak ısınacaktır.

Bazı Petekler Isınmıyor

Bazı petekler ısınmıyorsa bu sorun ya kombiden kaynaklıdır ya da kalorifer boruları ile ilgili bir sorun vardır.

Kombi pompası, suyu peteklere pompalamakla görevlidir. Kombi seçimi yapılırken, petek sayısı ve kullanılan kalorifer borusunun uzunluğu hesaba katılmalıdır. Bu durumlar göz önüne alınmazsa, kombi pompasının gücü yetersiz kalabilir.

Bazı petekler ısınmıyorsa bu durum kalorifer borularından da kaynaklanıyor olabilir. Kalorifer boruları kireç ve balçık nedeniyle tıkanabilmektedir. Tıkanıklığın olduğu yere göre, ısınmayan petek sayısı değişebilmektedir. Tıkanıklığın olduğu boruya bağlı kaç tane petek varsa hepsinde aynı sorun görülür.

Bu sorunu kendi imkânlarınızla çözmeniz mümkün değildir. Ekip Tesisat olarak bu gibi sorunları petek temizleme makineleri ile petek temizliği yaparak çözeriz.

Acıbadem Petek Temizleme Nasıl Yapılır?

Petek temizliğipetek temizleme makineleri ile yapılmaktadır. Petek temizliği makinesi banyonuzda bulunan havlupan peteğine veya kolektöre bağlanır.

  • Makine bağlandıktan sonra, bütün peteklerin vanaları kapatılır.
  • Kombinin altındaki vanalar kapatılır.
  • Temizliği yapılacak peteğin giriş çıkış vanaları açık bırakılır.
  • Kalorifer petek temizleme makinesi çalıştırılır.
  • Bu işlem sırayla bütün peteklere uygulanır.
  • Petek temizliği işlemi bittikten sonra kalorifer tesisatına petek koruyucu ilaç koyulur.
  • Daha sonra, kombi altındaki vanalar açılır. Kombi çalıştırılır.
  • Peteklerin havası alınır ve işlem tamamlanır.

Kombi petek temizleme işlemi sırasında petekleriniz yerinden sökülmez. Alurad petekler hariç. Çünkü alurad peteklerin içinde zamanla taş benzeri yapılar oluşur. Bu taşların çıkartılması için peteğin yerinden sökülmesi gerekir.

Kalorifer Petek Temizleme Faydaları

  • Kombinizin bakımı yapılmış olur. Böylece kombinin ömrü uzar.
  • Kombi pompası suyun pompalarken daha rahat çalışacağı için ömrü uzamış olur.
  • Peteklerin içi ilk günkü gibi tertemiz olur.
  • Kalorifer boruları, kireçten ve balçıktan temizlenir suyun dolaşımı kolaylaşır. Anlık ısı farklarına hızlı tepki verir.
  • Yapılan petek temizliği sayesinde daha az enerji tüketimiyle daha fazla ısı elde edilir. Bu durum faturalara olumlu etki eder.
  • İki yılda bir düzenli yapılan petek temizliği ile kalorifer sisteminizin ömrünü uzatmış olursunuz.

Petek temizleme işlemini 2 yılda bir düzenli olarak yaptırmanızı öneririz. 2 yılda bir yapılan petek temizleme işlemi sayesinde çok ciddi tasarruf sağlamış olursunuz.